Testimonial Public Relations

 

De school

Wij zijn een basisschool in Kralendijk op Bonaire, een school die sterk in ontwikkeling is en een school die met leerkrachten werkt vanuit Nederland en twee native speakers van Bonaire en de USA.

 

Het team

Ons team kent regelmatig een nieuwe samenstelling, er wordt gewerkt met contracten van drie jaar. Een enkele leerkracht is langer in dienst, deze leerkrachten maken de ontwikkelingen mee en zorgen voor borging van de Visie & Missie van de school.

Het team begint echter steeds hechter te worden en collega’s verlengen hun contracten. Er ontstond een behoefte om de Visie opnieuw tegen het licht te houden en aansluiting te vinden bij de ontwikkeling van de school en de kinderen die wij in de klassen hebben.

Met 16 nationaliteiten, en 9 verschillende talen die worden gesproken is het een geweldige uitdaging om pedagogisch en onderwijskundig een top prestatie neer te zetten!

 

Samenwerking Akraw

Met Saskia zijn we een traject in gegaan om een nieuwe en passende Visie en Missie te formuleren die staat voor het onderwijs bij ons op school, nu en de komende jaren.

In de workshops hebben we echt kunnen verdiepen en zijn ons zelf tegengekomen. Dit gaf de scherpte aan het gehele proces. Het resultaat werd en wordt gedragen op de hele school.

Vervolgens hebben wij stilgestaan bij de corporate identity en hebben o.a. de website en vormen van communicatie gestructureerd. Herkenbaar briefpapier en een website die op elkaar aansluiten. En er is meer, het DNA van de school is geborgd binnen de school. Medewerkers stralen uit waar we voor staan, dit zie je terug in het handelen in en buiten de school. Nieuwe medewerkers ervaren dit vanaf de eerste dag en worden besmet met dit virus!

De effecten laten zich raden! Er staat een echt team dat voor elkaar door het vuur gaat. En als het even tegenzit bij een collega wordt deze geholpen en zorgen we ervoor dat deze collega weer snel de ‘oude’ is. De kinderen ervaren een plezierige en veilige omgeving, dit komt de ‘leer’prestaties ten goede. De scores zien we groeien en niet alleen de kinderen stralen tevredenheid uit, ook de ouders, opvoeders en docenten genieten van het succes.

De samenwerking is prima bevallen, hierbij is wel een verschil te zien tussen de leiding en de collega’s die voor de klas staan. Gedragenheid creëren kost tijd, het was een extra belasting voor veel mensen. Er moesten teksten worden gemaakt, er was sprake van een tijdsdruk, etc.

Saskia blijft dan de grote lijn vasthouden en dat hadden we nodig om uiteindelijk het resultaat te behalen dat we wilden. Het kraakte bij tijd en wijlen, en de inspanningen die we hebben gedaan waren niet altijd even makkelijk op te brengen. We kijken terug op een mooi proces en genieten hier nu al weer ruime tijd van.

 

Succes vanuit een stralend Bonaire, Saskia!